Månadsrapport

Läst i augusti

Amerikansk jord av Jeanine Cummins (Bazar) – bokcirkelbok och en av böckerna som är nominerade till Årets bok 2021. Spännande från första till sista sidan om en mor som flyr med sin son från Mexiko till USA efter att resten av familjen mördats av en knarkkartell. Mycket bra bok.

Betvingade av Simona Ahrnstedt (Damm) – Det här är en bok som jag då och då läser om och det kan vara av olika skäl, bland annat för att få igång läslusten, för att få lite kärlek eller för att sjunka ned i något välbekant mellan böcker. Tillhör Simonas historiska romance och jag får precis vad jag vill ha.

Läsa och samtala om skönlitteratur – med digitala verktyg av Jenny Edvardsson (Studentlitteratur) – Inte kurslitteratur utan för att jag är intresserad av ämnet men det skadar ju inte att jag kan ha nytta av det ändå.

Vända hem av Yaa Gyasi (Norstedts) – Många personer att hålla reda på eftersom boken handlar om två systrar som får väldigt olika liv och deras efterkommande. Varje kapitel fokuserar på en ny person i släktledet. Boken börjar på 1700-talet när en av systrarna blir slav i Amerika och den andre gift med en slavhandlare och slutar i nutid. Jag tyckte att boken var välskriven och mycket bra.

Jag vill berätta något för dig av Anna Gavalda (Albert Bonniers Förlag) – Noveller. De flesta tyckte jag om men inte alla.

Tusenskönor av Kristina Ohlsson (Pocketförlaget) – deckare. Började på boken för bra länge sedan och hade som badkarsläsning men sen blev den så spännande så jag läste den när jag inte badade!

Himlakroppar av Jokha Alharthi (Tranan) – Precis som i Vända hem får vi här följa flera generationer som kretsar kring tre systrar i Oman. Jag tyckte om boken men det var tur att det fanns ett släktträd i början som jag kunde återkomma till när jag behövde påminnas om vem som var vem…

Berätta aldrig det här av Frida Boisen (Bookmark) – Lättläst och gripande om Frida Boisen och mammans liv och relation.

Home body av Rupi Kaur (Modernista) – Lyrik eller kloka tankar som jag begriper. I vilket fall som helst – jag tycker mycket om den här och Rupi Kaurs tidigare böcker.

Barns lärande och växande av Tove Phillips (Gleerups) – Kurslitteratur i kursen med samma namn. Finns inte mycket att säga…

Bilderbokens mångfald och möjligheter av Agneta Edwards (Natur & Kultur) – Inte kurslitteratur utan av eget intresse men det är förstås bra för både barnskötare och bibliotekarier…

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s