Hett i hyllan, Pristagare, Roman

Hett i hyllan #24

Det ser ut att bli en strålande dag i dag också. Härligt! Och en ledig dag till på köpet. Ännu bättre! Men för min del blev det ingen sovmorgon. Viggo var uppe med tuppen och jag gick också upp tidigt men de andra två familjemedlemmarna dunar fortfarande fastän klockan snart är nio.

Det blir nog en dag ute i solen i alla fall men innan dess passar jag på att dela med mig av en hyllvärmare i Bokföring enligt Monikas Hett i hyllan.

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ja, den här gången har jag plockat ut Sjöfartsnytt av E. Annie Proulx. Den har jag haft i hyllan sedan början av 2000-talet. Det är säkert en bra bok för den har tilldelats både Pulitzerpriset och National Book Award. Filmatiserad har den också blivit men jag är osäker på om jag har sett filmen.

När Quoyle möter det vilda, karga kustlandskapet i NewFoundland frågar han vad han gett sig in på. Detta är inte en plats som man normalt börjar ett nytt liv på.

Han har lämnat allt bakom sig sedan hans fru omkommit i en bilolycka, tagit sina små döttrar med sig och flyttat långt norrut till familjens gamla hus vid havet som stått tomt i fyrtio år. Ett enkelt reporterjobb på den bisarra lokaltidningen The Gammy Bird väntar. Men om det är något som Quoyle är van vid så är det prövningar, stora prövningar. Och när han får vänner bland traktens särpräglade personligheter känner han att det kommer att ljusna. Han kommer att få sin upprättelse … (Från baksidestexten)

Jag vet inte riktigt varför jag inte har läst den här boken. När jag köpte den var jag ju helpepp men sen har den bara blivit stående i hyllan.

Standard

10 reaktioner på ”Hett i hyllan #24

    • Hmm, då kanske jag ska kolla upp den. Fast jag läser hellre böcker först innan jag ser en filmatisering för om jag sett filmen känner jag att jag inte ”behöver” läsa boken.

      Gilla

Lämna en kommentar