Månadsrapport

Läst i augusti

  • Fundamentalisterna – De nya kyrkorna och hatet mot hbtq-personer av Annika Hamrud (Natur & Kultur)
  • Barden Beedles berättelser av J.K. Rowling (Rabén och Sjögren)
  • Wildcard av Marie Lu (Modernista)
  • Förtrollade stenar av Rodrigo Rey Rosa (Boca Pocky)

Ja, om juli var en läsmånad så gick det trögare i augusti trots att jag var ledig en stor del av månaden. Det fanns annat som lockade mer helt enkelt.

Fundamentalisterna var en intressant och läsvärd bok som fick mig att googla personer och se filmsnuttar på nätet och det är alltid spännande med böcker som får en intresserad av att veta mer, tycker jag. Sedan kan jag inte annat än förfasas över hur inskränkta och hatiska människor är. Det är för mig obegripligt och kommer alltid att vara men det är också en anledning till att jag är intresserad av böcker av det här slaget.

Efter Fundamentalisterna, som var en ganska tung bok trots att det inte var en tegelsten ville jag ha något lättare och då passade Barden Beedles berättelser bra. Sagor från Harry Potter-världen helt enkelt.

Wildcard, andra och sista boken om Warcross tyckte jag om. Det var lätt att komma in i handlingen trots att det var ett år sedan jag läste första boken.Jag brukar annars ha lite svårt att hålla isär vad som händer och hänt i vilka serier.

Förtrollade stenar var en tunn liten bok som utspelade sig i Guatemala. En man kör på en pojke som rider och smiter från olycksplatsen. Pojken kommer från en rik familj och en detektiv börjar snoka. Det är väl inte en bok som lämnade några större intryck men helt okej och spännande med en bok från det geografiska området eftersom det mest blir böcker från Sverige, USA och England för min del – känns det som.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s