Okategoriserade

Reader Problems Book Tag

Tänkte att jag också skulle besvara den här enkäten som Bokföring enligt Monika hade hittat hos Book Obsession förra sommaren.

1. Du har 20.000 olästa böcker i din bokhylla, hur bestämmer du vad du ska läsa?
Jag har många olästa böcker i hyllan och fler blir det. Jag läser det som lockar mest för stunden och eftersom jag är en flitig biblioteksbesökare blir det ofta en biblioteksbok. I år har jag tänkt prioritera mina egna böcker men det är svårt – fastän jag har hyllan full med böcker som jag vill läsa.

2. Du är halvvägs genom en bok och du känner inte något för den. Ger du upp läsningen eller läser ut den?
Det mest sannolika är att jag slutar läsa den om jag inte redan gjort det vid det laget. MEN det finns alltid undantag. Ett undantag kan det t.ex. vara om boken är lättläst eller om jag läst annat av författaren som jag tyckt om.

3. Slutet av året kommer med stormsteg och du har inte avslutat din läsutmaning. Försöker du läsa ikapp och hur i så fall?
Nej, det tror jag inte. I år är första gången jag har någon läsutmaning och det är mest på kul för min egen skull.

4. Omslagen på böcker i en serie du älskar matchar inte, hur hanterar du det?
Det kan kännas tungt men jag har lärt mig att leva med det. Skulle jag hitta en billig och matchande bok på loppis skulle jag kanske köpa och byta ut…

5. Alla omkring dig hypar över en bok du inte gillar. Vem bondar du med som har liknande känslor?
Jag behöver inte ha någon att bonda med. Att ha olika åsikter om en bok kan snarare vara mer intressant än att alla tycker lika.

6. Du läser en bok offentligt och känner hur du börjar gråta. Hur hanterar du det?
Ska jag läsa någon bok offentligt blir det oftast en lättläst och okomplicerad bok eftersom det kan bli en hel del störningsmoment under läsningens gång. En sorglig bok vill jag läsa i lugn och ro så att jag kan sitta och fulgråta vid behov.

7. Uppföljaren till en bok du älskar har precis kommit ut men du har glömt vad som hände i förra boken. Läser du om boken innan du går vidare?
Nej, det brukar jag vanligtvis inte göra men det är något jag funderar på att börja göra. Dåligt minne är nackdelen med att börja läsa serier innan alla böcker i serien finns utgivna.

8. Du vill inte att någon ska låna dina böcker, hur säger du på ett trevligt sätt nej till någon som frågar? 

Jag är helt okej med att låna ut mina böcker.

9. Du har plockat upp fem böcker den senaste månaden men inte kommit någonvart med dem. Hur kommer du över en lässvacka?
En lässvacka botar jag på olika sätt. Jag väljer då att läsa en ungdomsbok, en tunn bok eller en bok jag redan läst och tycker om eller accepterar att jag kanske behöver en läspaus av en eller annan anledning.

10. Det är många böcker som har kommit ut och som du bara måste läsa, hur många böcker köper du?
Jag köper inte så ofta nyutgivna böcker. Böcker köper jag på loppisar, second hand och bokrean. Men listan över reserverade böcker på biblioteket kan bli lång.

11. Efter du har köpt alla de där böcker du bara måste läsa, hur lång tid sitter de i din bokhylla innan du faktiskt läser dem?
Det kan ta hur lång tid som helst.

Standard

11 reaktioner på ”Reader Problems Book Tag

  1. Det känns lite som att böcker är boknördens motsvarighet till en klädtokigs garderob. I stället för ”jag har inget att ha på mig” så säger vi ”jag har inget att läsa” 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s