Bokbloggsjerka

Bokbloggsjerka 12 maj – 15 maj

Finns det en numera avliden författare som du skulle vilja hedra? Vem och varför i så fall? 

Det är frågan i Annikas bokbloggsjerka den här veckan.

Astrid Lindgrens böcker och filmer tillhörde min barndom och det är svårt att inte nämna henne i det här sammanhanget men en annan författare som betydde mycket för mig var Maria Gripe. Hennes böcker tyckte jag också väldigt mycket om och jag vet inte hur många gånger jag har läst trilogin om Hugo och Josefin.

Josefin var sladdbarn. Jag minns när min bästis och jag läste det ordet på skolbiblioteket på bokens baksida, det var innan jag hade läst böckerna om Hugo och Josefin. Vi visste inte vad det var för någonting men vi tyckte att det lät äckligt!

Bortsett från att jag tyckte mycket om Maria Gripes böcker tycker jag att hon var smått underbar och gjorde mig överlycklig när jag fick svar på ett brev jag skrivit till henne. Jag gick i mellanstadiet och ställde massor av frågor om skrivande som hon svarade så snällt på och hennes autograf fick jag också. Jag ville nämligen bli författare när jag var liten och undrade bland annat om det kostade något att skriva böcker och fick förstås svaret att hon fick betalt för sina böcker. Det tyckte jag var fantastiskt! Sedan undrade jag hur man skrev en hel bok för för mig blev det bara några sidor…

Standard

13 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 12 maj – 15 maj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s