En smakebit på söndag, Pristagare, Roman

En smakebit på söndag

Den här veckan är det bokbloggen Betraktninger som har hand om smakbitarna. Smakbitarna då vi delar med oss av vad vi läser men utan att avslöja för mycket.

För mig har det blivit dags att återknyta bekantskapen med Maj. Jag läser just nu Kristina Sandbergs bok Liv till varje pris som är den avslutande delen i trilogin om Maj och är boken som fick Augustpriset i den skönlitterära klassen 2014.

Jag har hunnit till sida 135 och det är därifrån min smakbit kommer.

SÅ FÖLJER EN förvirringens tid. Utåt – i Majs ögon – verkar allt tuffa på som vanligt. Det händer inget särskilt fast firman inte längre är i släktens ägo. Tomas arbetar kvar på sin avdelning med Hugo Axelsson och Maj tänker att hon nästan varit lite borta efter olyckan med foten, så inriktad på att bygga upp och stärka den. Ja, att vardagens bestyr krävt extra av henne och Tomas har inte kommit till henne med några bekymmer. Hon har frågat om de fick bra betalt och Tomas har sagt att det kunde ha varit både bättre och sämre. Men att det kapitalet måste tas tillvara för framtida  investeringar. Han uppvaktar henne med hummer på bröllopsdagen i december, men de går inte på Statt, hon får tillaga den själv. Gud så rädd hon är att det dyrbara skaldjuret ska bli förstört!

Standard

13 reaktioner på ”En smakebit på söndag

 1. Den här har jag kvar att läsa. Kände att jag behövde vila ett tag från Maj men det blev längre än jag hade tänkt, försöka få till det och avsluta serien….Tack för påminnelsen och smakbiten!

  Gilla

  • Nej, det är inte böcker som faller alla i smaken. Det är ganska långsamt tempo och det händer inte så mycket men man är så inne i Majs värld ändå. Det var inga problem att komma in i boken och då var det 2015 jag läste om Maj sist.

   Gilla

 2. Det är så märkligt med denna trilogi, jag påbörjade första delen för några år sedan o tyckte boken var urtrist. Det hände ju ingenting, typ! Och nu är den så upphaussad för att den beskriver en epok så väl…Kanske skulle man ge den en ny chans..vi får väl se! Tack för smakbit o GOTT NYTT ÅR

  Gilla

  • Nja, jag förstår vad du menar och det var väl också därför jag behövde en paus från Maj. Tycker faktiskt inte att du behöver ge den en ny chans – finns ju böcker som lockar betydligt mer och alla kan ju inte tycka om samma böcker! Gott nytt år!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s